понеділок, 20 вересня 2010 20:46

Росіянин може стати жебраком за три місяці, українець - за 12

Росіянин може стати жебраком за три місяці, українець - за 12
Нестачу коштів у державному бюджеті та зовнішній борг у $42 млрд уряд намагається компенсувати за рахунок збільшених податків. Хоче брати податок із депозитів та нерухомості.

Це призводить до загального зростання цін, розповів Gazeta.ua керівник Українського банківського порталу Олексій Лупоносов.

"Українці мають добрий запас міцності. На руках мають приблизно 60 мільярдів доларів. Влада хоче їх трохи забрати. Проте нині не сталінські часи. Влада не може змусити громадян купувати державні облігації. Тому вдаються до податків. У Росії такий сценарій не пройшов би, бо в росіян менші запаси", - сказав Лупоносов.

"Рік тому російська компанія "Ресерч енд брендінг ґруп" проводила економічні дослідження. Встановили, що від становища жебрака середньостатистичного українця відділяє 12 зарплат. А росіянина – три. Різниця в ментальності двох народів. Українці складають на "чорний день". Попри високу інфляцію продовжують нести гроші до банків. Росіяни звикли жити на широку ногу, запас пересічної сім"ї вичерпаються вчетверо швидше. Якщо там вводити такі податки, як запроваджують у нас, це призведе до бунту", - сказав Лупоносов.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин може стати жебраком за три місяці, українець - за 12». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі