пʼятниця, 20 січня 2012 14:31

Росіяни вирішили будувати "трубу" в обхід України вже цього року

Росіяни вирішили будувати "трубу" в обхід України вже цього року

Глава правління "Газпрому" Олексій Міллер у п'ятницю провів нараду за проектом "Південний потік".

На ньому згідно з дорученням голови уряду РФ Володимира Путіна було прийнято рішення значно прискорити початок реалізації проекту.

Як зазначено в повідомленні концерну, на нараді був схвалений детальний план заходів. Він дозволить розпочати будівництво газопроводу "Південний потік" не в 2013 році, як планувалося раніше, а вже в грудні 2012 року.

"У "Газпрому" є все необхідне для суттєвого випередження раніше оголошених термінів початку будівництва "Південного потоку". Для цього у нас вже є міжнародно-правова база, величезна зацікавленість всіх учасників проекту в Європі, необхідні фінансові ресурси і унікальний досвід здійснення масштабних морських газотранспортних проектів. Проект затребуваний і його чекають, ми розпочинаємо до його реалізацію", - наведені у повідомленні слова Міллера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст радить вести "газові" переговори з Росією, як за Кучми

Розроблений в "Газпромі" графік будівництва "Південного потоку" в лютому буде представлений раді директорів South Stream Transport AG.

Газопровід "Південний потік", потужність якого складе до 63 млрд куб. м, будується для поставок російського газу в Європу в обхід України.

Для реалізації сухопутної частини проекту з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією й Австрією підписані міжурядові угоди.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вирішили будувати "трубу" в обхід України вже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі