середа, 02 листопада 2011 10:59

Росія очолила рейтинг найбільших експортних хабарників

Росія очолила рейтинг найбільших експортних хабарників

Російські компанії дають найбільше хабарів при роботі за кордоном.

Про це свідчать дані рейтингу Bribe Payers Index, підготовленого міжнародною організацією Transparency International.

Під час дослідження були розглянуті 28 найбільших економік світу.

Країни з найменшим рівнем хабарництва експортних компаній могли отримати до 10 балів. Росія отримала найнижчу оцінку серед усіх учасників рейтингу - 6,1 бали - і зайняла останнє місце. На передостанньому місці розташувався Китай (6,5 бала).

Перше і друге місце в рейтингу поділили компанії з Нідерландів і Швейцарії - вони отримали по 8,8 бала. За ними слідують Бельгія (8,7 бала), Німеччина і Японія (по 8,6 бали). США зайняли 10-е місце з 8,1 бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішня Україна - кульмінація радянського абсурду

Автори Bribe Payers Index також розглянули рівень хабарництва в різних секторах економіки. Найменш схильними корупції виявилися сільське господарство та легка промисловість - на їх рахунку по 7,1 балу. Найгірші оцінки отримали будівництво споруд для громадського користування (5,3 бала), комунальні послуги та робота з нерухомістю (по 6,1 бали).

На думку директора російського відділення Transparency International Олени Панфілової, низький рейтинг Росії можна пояснити тим, що сталася "стабілізація корупції". Під цим поняттям мають на увазі, зокрема, те, що закони проти корупції, навіть якщо їх приймають, не працюють.

Попередній рейтинг хабарництва серед міжнародних компаній був складений в 2008 році. Тоді Росія також посіла в ньому останнє місце, отримавши від авторів Bribe Payers Index 5,9 балу.

Зараз ви читаєте новину «Росія очолила рейтинг найбільших експортних хабарників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі