пʼятниця, 08 квітня 2011 14:28

"Родовід банк" розраховувався з вкладниками за рахунок чужої землі - КРУ

"Родовід банк" розраховувався з вкладниками за рахунок чужої землі - КРУ

Державна контрольно-ревізійна служба у четвертому кварталі 2010 року під час ревізії виявила порушення з боку ПАТ "Родовід банк" у погашені зоборгованості, що завдало майнової шкоди на суму майже 4 млрд грн.

Про це заявив заступник голови КРУ Денис Красніков на брифінгу в Києві.

"В листопаді 2009 року було погашено заборгованість позичальників шляхом взяття на баланс земельної ділянки площею 113 га у місті Києві оціночною вартістю 3 770 млн грн. Проведеною зустрічною перевіркою виявлено, що земельна ділянка станом на 16 квітня 2010 року згідно з реєстром земельних ділянок фактично належала позичальнику банку. Банк безпідставно списав з балансу заборгованість за виданими кредитами та нарахованими процентами на них на суму 3 534,9 млн грн. Це призвело до майнової шкоди на загальну суму 3 836,5 млн грн. І це лише перший епізод ревізії", - зазначив чиновник.

За його словами, на вимогу ГоловКРУ у січні 2011 року банк усунув порушення.

"Право власності на земельну ділянку переоформлено на банк. На підтвердження цього банк отримав державний акт про право власності на землю", - підсумував Красніков.

Зараз ви читаєте новину «"Родовід банк" розраховувався з вкладниками за рахунок чужої землі - КРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі