вівторок, 04 серпня 2020 14:59

Робота: в яких містах і галузях найбільше потрібні працівники

Робота: в яких містах і галузях найбільше потрібні працівники
Торгові компанії найчастіше шукали менеджерів із продажу. Фото: pixabay.com

Найбільше пропозицій від роботодавців - у Києві, Харкові та Дніпрі, найменше - в Коломиї, Мукачеві, Ніжині, Маріуполі, Чернівцях та Ужгороді.

У липні найбільше вакансій на Jooble було в трьох галузях: до 5 тис. пропозицій - у сфері виробництва, до 3,5 тис. - на транспорті та в логістиці, до 4,2 тис. - в сегменті оптової та роздрібної торгівлі. Найчастіше шукали пакувальників, вантажників і охоронців.

Пакувальникам у середньому пропонували від 7 тис. грн до 35 тис. грн на місяць, вантажникам - від 8 тис. грн до 20 тис. грн на місяць, охоронцям - від 4 тис. грн до 18 тис. грн на місяць, повідомляє "Новое время".

Торгові компанії найчастіше шукали менеджерів із продажу, пропонуючи їм від 5 тис. грн до 35 тис. грн на місяць. Продавцям-консультантам обіцяли зарплату від 5 тис. грн до 20 тис. грн на місяць, а продавцям на ринках - від 4 тис. грн до 15 тис. грн на місяць, залежно від міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани відправляють додому менше коштів: подробиці

Галузь транспорту та логістики, відповідно до кількості опублікованих на Jooble в липні вакансій, найбільше потребувала водіїв-далекобійників, механіків і диспетчерів.

Водії могли розраховувати на зарплати від 40 тис. грн до 75 тис. грн на місяць, механіки - від 8 тис. грн до 25 тис. грн на місяць, диспетчери - від 7 тис. грн до 25 тис. грн на місяць.

Найменше вакансій - для юристів, фінансистів, фахівців банківської справи та дизайнерів.

У липні кількість запитів про пошук роботи, за даними дослідження Jooble, скоротилася на 24%, порівняно з червнем. У Києві найчастіше роботу шукали водії, офіціанти і адміністратори; у Львові - водії, прибиральники і продавці; в Харкові - водії, продавці та вантажники.

На ринку праці після послаблення карантину посилилася конкуренція за робочі місця. Українці готові працювати за умов, які їм пропонують компанії. Адже бояться втратити роботу.

Зараз ви читаєте новину «Робота: в яких містах і галузях найбільше потрібні працівники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі