вівторок, 02 березня 2021 17:28

Різке подорожчання свинини в Україні продовжуватиметься

Різке подорожчання свинини в Україні продовжуватиметься
Вартість свинини продовжить зростання. Фото: pexels.com

У лютому ціна на свинину в Україні зросла на 21% порівняно з січнем. Середня ціна на живих свиней в кінці лютого становила 46,1 грн/кг проти 38,4 грн/кг наприкінці січня.

Вартість свинини продовжить зростання мінімум до кінця 3-го кварталу поточного року, прогнозує голова ради директорів агрохолдингу KSG Agro Сергій Касьянов, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щомісяця "борщовий набір" для українців дорожчатиме на 10-15%

Локдауни серйозно скоротили платоспроможний попит на свинину, змусивши свинарів опускати ціни та скорочувати поголів'я. Тепер попит з лютого поступово оживає, а демократична ціна на свинину в роздробі, спонукає споживача віддавати перевагу свинині.

За словами експерта, з приходом теплої погоди та весняних свят українці частіше виїжджатимуть на барбекю на свіжому повітрі, що стане додатковим сезонним фактором підвищення попиту на м'ясо. Але цьогоріч зростання попиту наштовхнеться на недолік пропозиції, адже поголів'я скоротилося, а значить, ціна ростиме. Водночас недолік пропозиції свинини в Україні не може бути компенсований імпортом. Попит і ціни на свинину зросли й у європейських країнах, і в США.

Упродовж останніх місяців продовольчі ціни в Україні та світі зростають. Постійно підвищується вартість зерна, яєць, цукру.

Зараз ви читаєте новину «Різке подорожчання свинини в Україні продовжуватиметься». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі