четвер, 08 жовтня 2015 11:59

РФ намагається звести кінці з кінцями: економитимуть на пенсіонерах

РФ намагається звести кінці з кінцями: економитимуть на пенсіонерах
Фото: pravdaurfo.ru

Уряд РФ визначився з проектом бюджету на 2016 рік.

РФ очікує дефіцит 2,8% ВВП, третє за рахунком вилучення пенсійних накопичень, втричі менша індексація пенсій, відмова від індексації зарплат бюджетникам, зростання податків на нафтові компанії і "Газпром", повідомляє "Reuters".

Мінфін РФ у середу опублікував проект бюджету на 2016 рік, в четвер його обговорить уряд, після чого він буде внесений до Держдуми.

Влада намагається звести кінці з кінцями в умовах, коли нафта коштує в двічі менше, ніж торік при формуванні фінансового плану на 2015-2017 роки, економіка знаходиться в глибокій рецесії, а Росія обмежена у виборі джерел покриття дефіциту через відсутністі приватизації та санкцій, які закрили зовнішні ринки запозичень.

Бюджет 2016 року верстався виходячи з двох передумов - дефіцит не має перевищити 3% ВВП і весь запас резервів не повинен бути витрачений в умовах невизначеності на ринках - Мінфін Росії ставить за мету зберегти до кінця 2018 року мінімум 2 з 9,5 трлн руб. заначки.

Зараз ви читаєте новину «РФ намагається звести кінці з кінцями: економитимуть на пенсіонерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі