четвер, 19 квітня 2012 09:22

"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ

"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ
Одним з авторів поправок до Податкового кодексу є "регіонал" Віталій Хомутинник. Фото: enakievets.info

Пакет поправок до Податкового кодексу передбачає перенесення на 2013 рік набуття чинності податку на нерухомість, а також спрощення процедури добровільної реєстрації платником ПДВ.

Коло отримувачів автоматичного відшкодування буде звужене - оперативне повернення ПДВ не отримають збиткові компанії, пише "Комерсант-Україна" у публікації "ПДВ особливої ??важливості".

У розпорядженні видання опинилася таблиця поправок в законопроект №9661 депутатів від Партії регіонів Віталія Хомутинника і Олега Царьова про внесення змін до Податкового кодексу, підготовлений комітетом Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики до другого читання і вже узгодженого з урядом. Законопроект був прийнятий у першому читанні 13 березня, а вже 26 квітня він буде розглянутий в цілому.

Депутати в черговий раз запропонували перенести термін набуття чинності податку на нерухомість - з 1 липня 2012 року на 1 січня 2013 року. Експерт Асоціації міст з моніторингу законодавства в питаннях бюджету Олександр Слобожан каже, що місцеві бюджети втратять закладених в них 180 млн грн.

До другого читання в документ було внесено низку правок, що спрощують роботу бізнесу. Великий платник податків (доходи вище 2 млрд грн або сума сплачених податків більше 50 млн грн) зможе самостійно вибрати основне місце обліку, тоді як зараз він зобов'язаний ставати на облік тільки в спеціалізованих інспекціях по обслуговуванню великого бізнесу. Компанії зможуть отримувати податкові консультації через інтернет. Терміни реєстрації податкових накладних у єдиному реєстрі будуть скорочені з 20 до 15 календарних днів.

Вчора Державна податкова служба вирішила дозволити платникам перевіряти наявність реєстрації накладної на сайті відомства, щоб не стати об'єктом позапланової перевірки за спробу формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть скоротити число одержувачів автоматичного відшкодування ПДВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі