пʼятниця, 15 листопада 2019 07:47

Референдум про продаж землі може відбутися раніше 2024 року

Референдум про продаж землі може відбутися раніше 2024 року
Продажу землі без референдуму не буде - Разумков. Фото: 2000.ua

Референдум щодо ринку землі може відбутися раніше 2024 року. Проте для іноземців не одразу відкриють продаж землі.

Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, пише interfax.com.

"Референдум відбудеться і тільки після того, як українське суспільство визначиться, на що воно готове або ні залучити і дати можливість іноземцям купувати землю українську або продавати корпоративні права. Тоді цей ринок буде відкритий і для іноземців, але після референдуму. Плюс - буде перехідний етап , коли українські громадяни побачать, як працює ринок землі, і після цього, орієнтуючись вже не в міфах, а в тому, що бачать навколо себе, вони будуть визначатися, треба дозволяти, щоб до нас прийшли там французи, поляки ", - розповідь Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держгеокадастр ліквідують. Рада ухвалила ще один земельний законопроект

Верховна Рада України в середу, 13 листопада, прийняла в першому читанні законопроект №2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення", яким передбачається відкриття ринку землі в жовтні 2020 року і можливість її продажу іноземцям в 2023 році. За документ проголосували представники "Слуги народу" і кілька позафракційних депутатів. 240 голосів "за". Проти проголосували 52, а ще 57 утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Референдум про продаж землі може відбутися раніше 2024 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі