четвер, 13 червня 2019 08:01

Разумков розповів, коли відкриють ринок землі

Разумков розповів, коли відкриють ринок землі
Україні треба відкривати ринок землі. Фото:i.ytimg.com

Ринок землі потрібно буде відкривати.

Мораторій накладається з року в рік, тому що це вигідно – про це заявиви лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков в інтерв'ю Страна.uа.

"Потрібно, щоб власники землі могли нею користуватися. З'явиться законодавча база. Хлопці зараз працюють над цим. З одного боку необхідно захистити національні інтереси, а з іншого - власника", - сказав Разумков. У відповідь на питання, які терміни політсила ставить перед собою для скасування мораторію, він сказав: "Для мене це рік". Разом з тим він підкреслив, що в Україні не проведено якісний аудит с/г земель. "Ми досі не розуміємо, в чиїх руках і скільки землі. Це стосується і державних земель", - зазначив Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія "Слуга народу" шукає кандидатів у депутати – Разумков

18 січня 2001 року Верховна Рада України законом встановила, що тимчасово, до ухвалення Земельного кодексу, власники паїв не можуть продавати, дарувати або іншим чином відчужувати земельні ділянки, проте зможуть передавати їх у спадщину та продавати для державних і громадських потреб

Відтоді це називають мораторієм на продаж с/г земель. Дію цієї тимчасової заборони продовжували 9 разів (у 2004, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2015, 2016 і 2017 роках). Минулого року парламент продовжив заборону на продаж сільгоспземель до 1 січня 2020 року. Депутати доручили Кабміну до 1 березня 2019 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, однак уряд не виконав це доручення.

Економісти СБ виділили основні реформи, які повинні прискорити українську економіку: створення ринку сільгоспземель, посилення управління в держбанках, прогрес в боротьбі з корупцією і забезпечення фінансової стабільності.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, коли відкриють ринок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі