середа, 29 серпня 2018 21:13

Рахункова палата виступає за збереження допомоги регіонам

Рахункова палата виступає за збереження допомоги регіонам
Рахункова палата рекомендує зберегти субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів. Фото: journalist.today

Рахункова палата виступає за збереження субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій і рекомендує Мінфіну привести її у відповідність із бюджетним кодексом України, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Рахункової палати Андрій Майснер.

"Субвенція є і має бути. Вона сьогодні є досить вагомим інструментом забезпечення соціально-економічного розвитку окремих територій України. Ми загалом підтримуємо Верховну Раду, народних депутатів, бюджетний комітет, що ця субвенція має зберегтися і на наступні бюджетні періоди", - наголосив він .

При цьому він зазначив, що субвенція також є додатковим, стимулюючим фактором для розвитку регіонів і територіальних громад на тлі функціонуючих Державного дорожнього фонду та Фонду регіонального розвитку.

"Якщо ці три фінансові інструменти працюватимуть у синергії, а Мінфін просто належним чином виконає наші рекомендації до цієї субвенції та приведе її в належний вигляд відповідно до вимог бюджетного кодексу, вона стане ще ефективнішою", - зазначив Майснер.

Він також повідомив, що для належного функціонування субвенції Рахункова палата запропонувала Кабміну та Мінфіну залучити до складу комісії при Мінфіні, створеної з ініціативи народних депутатів відповідно до закону про державний бюджет на 2018 рік, представників Мінрегіону, Міністерства соціальної політики та інших зацікавлених профільних міністерств і відомств. Оскільки аудитори встановили, що сьогодні якість планування субвенції з використання коштів є неналежною.

Зараз ви читаєте новину «Рахункова палата виступає за збереження допомоги регіонам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі