вівторок, 18 вересня 2012 16:38

Рада хоче дозволити іноземцям купувати українську землю

Рада хоче дозволити іноземцям купувати українську землю
Фото: rent.lviv.ua

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю.

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Проектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу, якими уточнюється та розширюється коло осіб, які можуть набувати у власність земельні ділянки із земель державної та комунальної власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко запропонував оновити список стратегічних об'єктів України

Документом (реєстр. №11128), зокрема, передбачено, що "іноземні підприємства, підприємства, в статутному (складеному) капіталі яких є іноземна інвестиція (спільні підприємства, підприємства з іноземними інвестиціями), юридичні особи, створені відповідно до законодавства іноземних держав, іноземні держави, міжнародні урядові та неурядові організації можуть у порядку, встановленому Земельним кодексом України для юридичних осіб, створених відповідно до законодавства іноземних держав, набувати у власність земельні ділянки несільськогосподарського призначення".

Нагадаємо, раніше Верховна Рада прийняла закон про створення земельного банку.

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче дозволити іноземцям купувати українську землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі