понеділок, 14 квітня 2014 21:31

Рада директорів МВФ розгляне програму для України в найближчі тижні - голова фонду

Рада директорів МВФ розгляне програму для України в найближчі тижні - голова фонду
Фото: ru.tsn.ua

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ ) Крістін Лагард прогнозує швидке винесення питання про виділення кредиту Україні за програмою stand-by для підтримки реформ, прийняті урядом і Національним банком України на даний момент, на схвалення ради директорів фонду.

"Я очікую, що Рада зможе розглянути це питання в найближчі тижні", - йдеться в заяві глави МВФ в понеділок за підсумками проведеної напередодні у Вашингтоні зустрічі з українською делегацією у складі голови НБУ Степана Кубіва, міністра фінансів Олександра Шлапака та міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети.

"Ми обговорили останні економічні події в Україні та значний прогрес, досягнутий владою в реалізації заходів політики, завершення яких дозволили б виконавчій раді МВФ розглянути прохання про програму stand-by", - зазначила Лагард.

Вона також закликала нинішню українську владу проводити такі реформи протягом дії всієї програми.

Як повідомлялося, раніше українська сторона заявляла, що розраховує на рішення ради директорів МВФ про кредит обсягом $14-18 млрд до кінця квітня і отримання першого траншу в $3 млрд на початку березня, що дозволить отримати фінансову допомогу інших міжнародних донорів.

Два попередніх українських уряди зривали відмовою від своїх обіцянок виділення подібних кредитів stand-by МВФ в повному обсязі.

Зараз ви читаєте новину «Рада директорів МВФ розгляне програму для України в найближчі тижні - голова фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі