понеділок, 07 квітня 2014 15:14

Проїзд у київських маршрутках може подорожчати до 3-4 грн

Проїзд у київських маршрутках може подорожчати до 3-4 грн
Фото: novostey.com

Приватні перевізники Києва пропонують столичній владі узгодити невідкладне підвищення на 50 коп. вартості проїзду в міських маршрутках. На їх думку, це повинно дозволити підприємцям хоча б "вийти в нуль". Інакше погрожують страйком. При цьому обіцяють синхронно зі збільшенням тарифів покращити якість обслуговування та етикет водіїв.

"Якщо зараз ціна проїзду коливається від 2 до 3 грн, то в підсумку вона повинна становити від 3 до 4 грн", - йдеться в прес-релізі, розданому під час прес-конференції в понеділок, 7 квітня.

Ці пропозиції перевізники пояснюють тим, що вони поставлені на межу банкрутства. За їхніми словами це пов'язано із зростанням цін на дизельне паливо, яке подорожчало до 13 грн за літр.

"Виручка від маршруту вже не покриває витрат на паливо і зарплату, не кажучи про ремонт машин та оновлення рухомого складу", - йдеться в повідомленні.

Перевізники відзначають, що без підняття тарифів вже найближчими днями не вийдуть на маршрути 2 тис. машин. Ця більшість маршруток, які обслуговують киян. А КП "Київпастранс" має всього 800 машин, і, на думку перевізників, не зможе запобігти транспортному колапсу в столиці.

Крім того, перевізники синхронно з підняттям тарифів готові вжити заходів щодо підвищення якості обслуговування, етикету водіїв.

Тут же вони застерігають владу від популістських підходів у питанні тарифів, заявляючи, що бездіяльність в підсумку вдарить по сотнях тисяч пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у київських маршрутках може подорожчати до 3-4 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі