Ексклюзиви
пʼятниця, 14 серпня 2020 21:10

Продажі впали: кінотеатри скаржаться на малу кількість глядачів

Продажі впали: кінотеатри скаржаться на малу кількість глядачів
Через діючі обмеження кінотеатри можуть прийняти тільки 50% глядачів від загальної кількості місць. Фото: pixabay.com

Після послаблення карантину прийшло у 10 разів менше глядачів, ніж було до введення обмежень.

За липень кінотеатрам вдалося зібрати 21,7 млн ​​грн. Загалом, глядачі придбали 229 600 квитків. А це 9,6% від суми, яку кінотеатри мали у липні торік, пише delo.ua.

"Ми очікували, що буде мало глядачів. Зрозуміло, що нових фільмів немає, а люди рідко йдуть в кіно, коли їм не підходить вибір картин", - каже Дмитро Деркач, співвласник "Планети кіно".

Поки чітких прогнозів про роботу кінотеатрів восени і взимку немає. Невідомо також, чи будуть прем'єри голлівудських блокбастерів найближчим часом. Терміни виходу найочікуваніших кінострічок постійно переносять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через зйомки фільму Netflix перекрили вулиці Києва - перелік

З іншого боку, через діючі обмеження кінотеатри можуть прийняти тільки 50% глядачів від загальної кількості місць. Водночас мінімальна вигідна заповнюваність залів для кінотеатрів - не менше 70% на вечірніх сеансах.

Також у кінотеатрів суттєво зросли витрати на забезпечення співробітників засобами захисту, дезінфекцію та додаткове прибирання.

В Україні роботу кінотеатрів тимчасово призупинили у березні 2020-го. Тоді в країні запровадили жорсткий карантин. З травня обмеження почали послаблювати. Водночас кінотеатрам дозволили приймати глядачів з 2 липня. До цього, щоб мінімізувати збитки, деякі заклади продавали сертифікати на перегляд фільмів за нижчими цінами після зняття карантину.

Зараз ви читаєте новину «Продажі впали: кінотеатри скаржаться на малу кількість глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути