середа, 20 січня 2021 21:10

"Пробачте, але це ж втрати" - експерт про українські локдауни

"Пробачте, але це ж втрати" - експерт про українські локдауни
Якщо хоча б одна накладна на мільйон заблокована, це означає, що у цій системі щось не працює. Фото: unsplash

Весняний локдаун сильно вдарив по бізнесу. Насамперед по дрібних підприємцях. Було втрачено 700 тис. робочих місць, розповів Gazeta.ua президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе.

З його слів, під час карантину вихідного дня багато ресторанів і нічних клубів працювали.

"Це провокує недовіру людей до держави. Коли приймаєш жорстке рішення, ти повинен або перевіряти і карати за невиконання, або не треба взагалі запроваджувати обмеження", - каже Грігол Катамадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна перебуває на піку безробіття: назвали причину

Ексміністр економіки Тимофій Милованов сказав, що під час січневого локдауну Україна може втратити 0,3% ВВП і це втричі менше, ніж навесні.

"Проведу іншу паралель. Три 3 тому запровадили СМКОР (систему моніторингу критеріїв оцінки ризиків. - Gazeta.ua). Бізнес почав говорити про те, що блокуються накладні й він не може так працювати. Тодішній міністр фінансів Олександр Данилюк говорив, що 0,01 відсотка блокуються. Я казав, якщо хоча б одна накладна на мільйон заблокована, це означає, що в цій системі щось не працює і треба її виправляти. Коли Тимофій Милованов говорить, що це набагато менше, я скажу: пробачте, але це ж втрати. 3 місяці навесні втрачали, в січні буде, за його словами, трохи менше. Але це втрати", - розповідає президент Асоціації.

Повну версію розмови з президентом Асоціації платників податків України Гріголом Катамадзе читайте в журналі "Країна".

На початку 2021 року 56% безробітних становили жінки, чоловіки – 44%. Тоді на обліку в державній службі зайнятості перебували 459 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «"Пробачте, але це ж втрати" - експерт про українські локдауни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі