вівторок, 30 квітня 2019 12:43

Приватбанк можуть ліквідувати

Приватбанк можуть ліквідувати
Валерія Гонтарева зараз живе і працює у Лондоні. Фото: National Bank of Ukraine

Приватбанк можуть ліквідувати. Таку заяву зробила колишня очільниця НБУ Валерія Гонтарева, яка зараз живе і працює у Лондоні.

Нещодавнє рішення київського Окружного адміністративного суду про незаконність націоналізації банку вона назвала повним беззаконням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Судді підіграють Зеленському та його бізнес-партнеру" — політолог

"У разі скасування націоналізації буде реституція (поновлення порушених майнових прав, приведення їх до стану, що існував на момент вчинення дії, якою заподіяно шкоди – ред.), і держава забере влиті в банк 155 мільярдів гривень, після чого банк буде негайно визнаний неплатоспроможним і буде ліквідований", - сказала Гонтарева в інтерв'ю Радіо Свобода.

За таких обставин ситуація спричинить фінансовий колапс в країні, відзначила екс-очільниця.

Окружний адміністративний суд міста Києва 18 квітня за позовом колишнього співвласника Приватбанку Ігоря Коломойського ухвалив рішення, яким встановив процедуру виведення банку з ринку за участю держави незаконною. Національний банк України заявив, що оскаржить це рішення.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк можуть ліквідувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі