вівторок, 19 червня 2018 15:04

Президент заступився за український бізнес, не виходячи за рамки економічної угоди з ЄС - експерт

Президент заступився за український бізнес, не виходячи за рамки економічної угоди з ЄС - експерт
Голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що підняттям експортного мито на вивіз металобрухту із 30 до 42 євро президент Петро Порошенко простимулював бізнес-процеси всередині країни. Фото: Гал-інфо

Заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи підписання президентом України Петром Порошенко закону про збільшення експортного мита на металобрухт.

"Порошенко - єврореаліст та лобіст українського ринку, який зіграв не на заголовки в пресі, а на користь вітчизняного бізнесу. Піднявши експортне мито на вивіз металобрухту із 30 до 42 євро, він простимулював бізнес процеси всередині країни, гарантувавши робочі місця та податки", - вважає політолог.

"Здоровий прагматизм та розуміння європейського торговельного законодавства, надзвичайно важливий навик для українських політиків. Котрі хочуть робити країну успішною в економіці, а не на словах в телевізорі.

Україна повинна й надалі нарощувати свої експортні потужності в ЄС, драйвером яких є малий та середній бізнес. Та не повинна втрачати переваг своїх економічних гігантів, котрі гарантують мільйони робочих місць та ріст заробітних плат", - вважає Фесенко.

Нагадаємо, 12 липня 2016 року був прийнятий Закон України №1455-VIII "Про внесення змін у деякі закони України про зниження дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким з 15 вересня 2016 року на рік були підвищені ставки експортного мита на металобрухт з €10/тонна до €30/тонна. Одночасно була скасована реєстрація імпортних контрактів по лому.

Зараз ви читаєте новину «Президент заступився за український бізнес, не виходячи за рамки економічної угоди з ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі