понеділок, 21 травня 2018 11:08

Прем'єр пояснив, як в Україні зростатимуть пенсії

Прем'єр пояснив, як в Україні зростатимуть пенсії
За словами Володимира Гройсмана, виплати вже перерахували 9 млн пенсіонерів. Фото: inforesist.org

Пенсії українців зростатимуть автоматично. Вони не залежатимуть від обіцянок політиків.

"Пенсійна реформа, яка стартувала восени минулого року, знаходиться на перших етапах впровадження. Підвищені пенсії вже отримали понад 9 мільйонів пенсіонерів. З квітня поточного року пенсії перерахували військовим пенсіонерам. Попереду ще багато змін. Одне з яких - автоматичне підвищення пенсій в залежності від можливостей економіки, а не політичних обіцянок", - заявив прем'єр Володимир Гройсман, пише "Урядовий портал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Порошенко пообіцяв мінімальну зарплату в 4 тисячі гривень

В Україні існує багато викликів. Зокрема зростання цін.

"Для стримування цін треба інвестувати в економіку і розвиток промисловості - для формування пропозиції товарів і послуг на ринку. Ми вводимо такі програми. Все, що заробить економіка, будемо реінвестувати у зростання добробуту людей", - наголосив Гройсман.

За словами міністра соцполітики Андрія Реви, українцям перерахують пенсії в березні 2019 року. Це вирішить проблему тих, хто має високий трудовий стаж і низьку зарплату. Адже при розрахунку виплат враховується стаж і зарплата за останні три роки перед виходом на пенсію. При наявності великого стажу виплати можуть бути низькими.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр пояснив, як в Україні зростатимуть пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі