четвер, 23 травня 2019 16:47

Позов Приватбанку проти Коломойського: з'явилися цікаві подробиці

Позов Приватбанку проти Коломойського: з'явилися цікаві подробиці
Приватбанк звинувачує Коломойського у відмиванні мільярдів доларів. Фото: Еспресо.TV

Приватбанк подав позов до американського суду проти екс-власника банку Ігоря Коломойського та компаній, які пов'язані з ним.

Позов подали 21 травня. Щоправда, на сайті суду поки відсутня інформація про терміни його розгляду. Відомо, що Приватбанк звинувачує Коломойського у відмиванні мільярдів доларів за допомогою компанії штату Делавер, передає Обозреватель.

У позові також йдеться про іншого екс-власника банку Геннадія Боголюбова. Ще фігурують Мордехай Корф, Хаїм Шохет, Уріель Цві Лабер і близько 20 компаній. За кошти Приватбанку вони купували підприємства із виробництва сталі та феросплавів у штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія і Кентуккі. Інвестували у комерційну нерухомість у Далласі та Клівленді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий поворот у справі про скасування націоналізації Приватбанку: чого чекати

"Приватбанк вимагає відшкодування збитків у розмірі декількох сотень мільйонів доларів, які, як вважає банк, він зазнав у результаті різних протиправних дій, скоєних колишніми власниками. Вони привласнювали та легалізували надходження від корпоративних кредитів, виданих Приватбанком до націоналізації", - пояснили у Приватбанку.

Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський програв суди Нацбанку у справі за позовами Нікопольського феросплавного заводу і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід. Останні вимагали через суд звільнити їх від зобов'язань повертати 2,6 млрд грн і 143 млн грн кредитів, які НБУ видав Приватбанку.

Зараз ви читаєте новину «Позов Приватбанку проти Коломойського: з'явилися цікаві подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі