четвер, 11 липня 2019 21:10

Пояснили, які зміни потрібні до Трудового кодексу

Пояснили, які зміни потрібні до Трудового кодексу
Українцям треба дозволити працювати за гнучким графіком, вважає експерт. Фото: Погляд

В Україні треба змінити трудове законодавство. Зокрема оновити Кодекс законів про працю, прийняти нові законодавчі акти, розповіла Gazeta.ua експерт ринку праці Тетяна Пашкіна.

"Бізнес суттєво змінився. Переважно працює за гнучким графіком. Щоправда роботодавцям доводиться змінювати внутрішній трудовий розпорядок, отримувати спеціальні дозволи. Працівникам - писати пояснювальні записки. Проблема в тому, що у трудовому кодексі досі немає понять гнучкий графік чи віддалена робота", - пояснює експерт ринку праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно скласти резюме: поради експертів

За її словами, прийти в офіс о 9:00, а піти о 18:00 - це не одне і теж, що відпрацювати 8 год.

"Якщо ми говоримо про роботу на результат, то роботодавців не цікавить, скільки годин працює людина. Головне, щоб вчасно виконала роботу. Для інших можна встановити обов'язкову кількість робочих годин на тиждень. Нехай розраховують і розподіляють свій час самостійно", - говорить Тетяна Пашкіна.

Мінсоцполітики пропонує закріпити у Трудовому кодексі поняття гнучкий графік, віддалена робота та самостійна організація робочого часу. Відповідний законопроект оприлюднили 25 червня.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, які зміни потрібні до Трудового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі