вівторок, 13 листопада 2018 15:01

Пояснили, коли економіка України зростатиме швидше

Пояснили, коли економіка України зростатиме швидше
Потрібно покращувати бізнес клімат. Тоді інвестори будуть впевнені у своїй безпеці та інвестуватимуть в Україну. Фото: TV5 Телеканал

Щоб прискорити економічне зростання в Україні, потрібно знизити відсоткові ставки за кредитами, забезпечити сприятливий бізнес-клімат і дотримуватися фіскальної політики.

"В Україні потрібно знизити номінальні відсоткові ставки за кредитами. Адже високі номінальні відсоткові ставки безпосередньо пов'язані з інфляцією. Вони стримують внутрішнього інвестора, для якого позичати в банках гроші під такий відсоток досить дорого", - заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали переваги співпраці з МВФ для України

За його словами, щоб знизити ставки, треба побороти інфляцію.

"Потрібно покращувати бізнес-клімат у країні. Адже інвестори, які планують довгострокові інвестиції, хочуть бути впевнені у чесному та справедливому ставленні до них. Крім того, необхідно далі продовжувати реформи, що стосуються судової системи і боротьби з корупцією", - підсумував Йоста Люнгман.

Після рішення уряду підвищити з 1 листопада ціну на газ для населення на 23,5% МВФ заявив , що досягли з Україною угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by. Вона замінить програму розширеного фінансування, що завершується у березні 2019-го. Обсяг нової програми становить $3,9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, коли економіка України зростатиме швидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі