вівторок, 17 квітня 2018 10:55

Пояснили, чому мінімалка не зросте

Пояснили, чому мінімалка не зросте
На підвищення мінімалки необхідно було б витратити мінімум 13 млрд грн з держбюджету. Фото: ua.korrespondent.net

Найближчим часом мінімальна зарплата українців не зросте до 4100-4200 грн через нестачу бюджетних коштів.

"Мінфін у квітні 2018 року розглянув можливість підняти мінімалку до 4200 гривень. Оперативні дані Держказначейства за підсумками I кварталу 2018 року свідчать про те, що ми не маємо можливості підвищити мінімальну зарплату", - заявив заступник міністра фінансів Сергій Марченко, пише Delo.ua.

За його словами за підсумками трьох місяців до держбюджету надійшло 193,6 млрд грн.

"Це 96,9% від затвердженого показника на перший квартал 2018-го - 199,7 мільярда гривень. Держбюджет недоотримав 6,1 мільярда", - прокоментував Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки продуктів можна купити на мінімалку

На підвищення мінімалки необхідно було б витратити мінімум 13 млрд грн з держбюджету.

"Це мінімальна сума, яка потрібна лише на підвищення мінімалки - без урахування підвищення посадового окладу працівника і тарифного розряду єдиної тарифної системи. Інакше була б додаткова потреба у витратах у 30 мільярдів гривень", - підсумував Марченко.

Українці витрачають більше, ніж заробляють. Так, за минулий рік офіційні заробітки становили 2,5 трлн грн. Це на 69 млрд грн менше витрат. Експерти наголошують, що це свідчить про великі заощадження і популярність зарплат у конвертах. Водночас номінальні доходи середньостатистичної української сім'ї за 2017-й зросли на 30%. Витрати - на 24%.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому мінімалка не зросте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі