середа, 05 червня 2019 02:28

Повідомили умови надання Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС

Повідомили умови надання Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС
Домбровскіс і Зеленський обговорили макрофінансову допомогу Україні. Фото: Обозреватель

Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс нагадав президенту України Володимиру Зеленському про реформи, до яких прив'язана надання Україні другого траншу в рамках четвертого пакету макрофінансової допомоги ЄС.

Домбровскіс підкреслив, що рішення про виділення Україні 500 млн євро буде прийнято, як тільки відповідні вимоги будуть виконані українською стороною, повідомляє прес-служба глави держави.

В ході зустрічі співрозмовники обговорили ряд практичних питань співпраці України та ЄС в економічній та фінансовій сферах.

Зеленський запевнив Домбровскіса, що Україна буде дотримуватися взятих на себе зобов'язань перед міжнародними фінансовими інституціями та зарубіжними партнерами.

У свою чергу, Домбровскіс висловив упевненість, що з урахуванням результатів виборів до Європарламенту в майбутньому солідарна підтримка України Єврокомісією та Європейським Радою збережеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електроенергія в новому ринку дорожчати не буде — НКРЕКП

4 червня парламентський комітет з паливно-енергетичного комплексу підтримав відстрочку введення ринку електроенергії на три місяці. Остаточне слово депутати повинні сказати під час розгляду законопроекту в сесійній залі.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили умови надання Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі