неділя, 15 березня 2020 19:10

Повернутись додому стало дорожче: українець про підняття ціни на квитки з Польщі
10

Центр Варшави порожній
Фото: Антон Іовенко
Підійти до водія у громадському транспорті неможливо
Варшавське метро
Центр Варшави порожній
Центр Варшави порожній

В зв'язку з карантином у Польщі ціни на проїзд до України зросли в 4 рази. За дорогу з Варшави до Івано- Франківська просять 400 злотих(2664грн), раніше ціна була 100 злотих(666 грн). Доїхати з Варшави до кордону обійдеться в 300 злотих (2000 грн). Такі високі ціни на проїзд вперше. Про це Gazeta.ua розповідає Антон Іовенко, який мешкає у Варшаві.

"Більшість українців залишаються у Польщі і під час карантину. Через епідемію закрили фабрики, ресторани. Працюють поки що будови. Деякі заклади продають їжу "на винос". У торгівельних центрах залишили лише продуктові крамниці. Продуктів достатньо. Якщо приходиш зранку, полиці нормально заповнені. До вечора порожніють. Нема антисептика і чогось зникла гречка. Зате побільшало бананів. У супермаркеті їх дуже велика кількість", - каже Антон.

Люди зберігають спокій, гуляють, але вдень центр Варшави практично порожній. Малолюдно і в метро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: до яких наслідків готується бізнес

"Кілька днів тому комусь в метро стало погано. Запідозрили, що людина хвора на коронавірус. Станцію закрили і на місце викликали лікарів і епідеміологів. В громадському транспорті спеціальними стрічками обмежили доступ до вдіїв. Були заявки від урядів, що в разі виявлення хвороби лікуватимуть всіх, незалежно з якої країни людина і на яких підставах перебуває", - розповідає чоловік.

Останніми днями збільшилась кількість замовлень через службу доставки uber eats.

"Знайомі, які працювали в цій службі, розповідали, що раніше за зміну заробляли до 200 злотих(1300 грн), то зараз мають вдвічі більше. Люди масово замовляють доставку їжі із різних закладів", - додає чоловік.

900 000 українців працює в Польщі. Такі дані Департаменту економічного аналізу Національного банку Польщі на кінець 2019 року. В Нацбанку вважають, що пересічний працівник з України працює в Польщі близько семи місяців.

Зараз ви читаєте новину «Повернутись додому стало дорожче: українець про підняття ціни на квитки з Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі