середа, 25 березня 2020 17:04

Потрібен новий макроекономічний прогноз: що не так зі старим

Потрібен новий макроекономічний прогноз: що не так зі старим
На показники бюджету впливають карантин та запроваджені обмеження для бізнесу, економіки. Фото: pexels.com

Макропрогноз на 2020-2023 роки потрібно змінювати. Він не відповідає реаліям, які вже позначилися на доходах до бюджету.

"Надзвичайно важливо затвердити Кабміном новий Макропрогноз на 2020-й, 2021-2023 роки. Старий суттєво відрізняється від реальності. Це помітно на бюджетних результатах січня й лютого", - написала у Facebook ексміністерка фінансів Оксана Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порахували, хто втратить найбільше за час карантину

За її словами, ситуація погіршиться в березні. На показники впливають карантин та запроваджені обмеження для бізнесу, економіки.

"Уже є нові прогнози від інвестбанків та аналітиків, міжнародних організацій та Нацбанку, але дуже потрібен саме офіційний затверджений макропрогноз, який є основою для змін до державного бюджету на 2020 рік та підготовки Бюджетної декларації на 2021-2023 роки. Також є орієнтиром для українського бізнесу", - наголосила Маркарова.

Державна служба статистики оприлюднила оцінку зростання економіки України 2019 року. Квартальні темпи зростання української економіки наприкінці року впали до 1,5%, у цілому за рік зростання склало 3,2%. За даними статистичного відомства, зростання реального валового внутрішнього продукту 2019 року склало 3,2%.

Зараз ви читаєте новину «Потрібен новий макроекономічний прогноз: що не так зі старим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі