пʼятниця, 04 квітня 2014 12:07

Посла Італії везуть у МВС

Посла Італії везуть у МВС

Сьогодні, 4 квітня, посол Італії в Україні Фабріціо Романо має неофіційно зустрітися з головою МВС України Арсеном Аваковим.

Про це повідомляють джерела в МВС.

За їх даними, зустріч має відбутись у другій половині дня в будівлі МВС на вул. Академіка Богомольця, 10, повідомило виданню джерело в МВС України.

"Зустріч носить неформальний характер, стосується ситуації довкола Українських активів італійської групи Unicredit", - говорять вони.

За непідтвердженою інформацією, організатором зустрічі виступають юристи Боярчукова і Алексєєва. На зустрічі планується обговорити ряд кримінальних справ відносно посадових осіб Unicredit і державної реєстраційної служби, по яких вже набрали чинності звинувачувальні вироки.

Як повідомлялося в ЗМІ раніше, головний фахівець відділу державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві Ш. надав свідчення в МВС, як один з його керівників К. змусив своїх підлеглих переоформити на Unicredit п'ять пакетів документів про перереєстрацію прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент перебували під арештом.

Із цього приводу МВС також намагалося допитати італійського банкіра Граціано Камелі, який на допит не з'явився.

Юристи Боярчуков і Алексєєв представляють в судах Укрсоцбанк (Unicredit). Всі суди проходят під головуванням Марини Дідіченко, яку пов'язують близькі стосунки з Сергієм Алексєєвим, відповідно, всі рішення приймалися на користь Укрсоцбанку. Представляти інтереси Unicredit юристів запросив Борис Тимонькін, який зараз втік за кордон, за інформацією близьких до нього джерел, він зараз перебуває у Франції і повертатися до України не збирається. 21 березня Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України затримала голову наглядової ради Брокбізнесбанка Дениса Бугая. МВС його звинувачує в участі в розкраданні бюджетних коштів і нанесенні значного збитку багатьом галузям національної економіки України.

Примітно, що голова МВС Арсен Аваков має не найкращі стосунки з МВС Італії, оскільки за повідомленням ЗМІ рік тому його затримували в Італії на вимогу Інтерполу. Посадові особи, допущені до державної таємниці, не можуть без відповідного дозволу СБУ зустрічатися з офіційними особами диппредставництв іноземних держав, аби не допустити несанкціонованого розкриття держтаємниці. Інформацією, погоджено дану подію з СБУ чи ні, видання не володіє.

Зараз ви читаєте новину «Посла Італії везуть у МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі