середа, 22 грудня 2010 15:49

Порти Дунайського коридору потребують модернізації

Модернізація державних портів буде одним з основних напрямків роботи Міністерства інфраструктури.

Модернізація державних портів, які є воротами України у світову економіку, буде одним з основних напрямків роботи новоствореного Міністерства інфраструктури. У тому числі і дунайських - найкоротшого шляху на ринки країн центральної Європи. Про це повідомляє сайт Форум.

Одним із найбільш високих потенціалів в Дунайському коридорі зараз володіє Ізмаїльський морський торговельний порт.

Однак цей потенціал залишається невикористаним.

Потужності Ізмаїльського державного морського торгового порту використовуються приблизно на 25%. Причина - незадовільний технічний стан значної частини причального фронту і складських майданчиків.

Середній вік портальних кранів Ізмаїльського морського порту майже вдвічі перевищує нормативний, а ступінь зносу парку кранів наближається до 100%. Низьким також є рівень інформатизації порту, його взаємодії з іншими транспортними підприємствами і рівень розвитку припортової транспортної інфраструктури.

Незадовільний стан ключового дунайського порту є основною причиною того, що за останні роки Україна програла дунайський вузол конкурентам в Румунії та Молдові. Український Дунай за результатами роботи у 2010 році втратив близько 3 млн. тонн вантажів.

В 2011 році слід очікувати зміни керівництва державних морських портів. У першу чергу зміни торкнуться Ізмаїльського морського торгового порту. Його директор Валентин Котельний вже досяг пенсійного віку.

Зараз ви читаєте новину «Порти Дунайського коридору потребують модернізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі