четвер, 23 листопада 2017 13:31

Порівняли розмір зарплат чоловіків та жінок в Україні

Порівняли розмір зарплат чоловіків та жінок в Україні
Минулі роки зарплата жінок в Україні становила 70 і менше відсотків зарплати чоловіків. Фото: hcamag.com

За перше півріччя поточного року середньомісячна зарплата жінок в Україні становила всього 80% середньомісячної зарплати чоловіків.

Інформує прес-служба віце-прем'єр-міністр Павла Розенка у Facebook.

"На сьогодні, перше півріччя 2017 року показало нам, що середньомісячна зарплата жінок становить лише 80% середньомісячної зарплати чоловіків. Безумовно, ми бачимо певне покращення ситуації порівняно з попередніми роками, коли цей відсоток становив 70 і менше. Але очевидно, що нам є над чим працювати", - розповів Розенко на першому Українському жіночому конгресі.

Чиновник вбачає залежність збільшення рівня середньої зарплати жінок із зростанням мінімальної зарплати до 3200 грн.

"Однак, цього недостатньо. Ми чудово розуміємо, що питання оплати праці тісно пов'язане із соціальним захистом сім'ї, у тому числі з майбутнім пенсійним забезпеченням жінок", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителям підвищать зарплату на 1762 гривні

Розенко наголосив, що Кабмін надалі працюватиме над забезпеченням гідних умов праці, рівності прав і рівня заробітної плати для жінок і чоловіків.

За даними Держстату, в Україні у першому півріччі 2017 року середньомісячна заробітна плата чоловіків перевищила заробітну плату жінок на 26,6%. Так, середньомісячна зарплата штатного працівника-чоловіка склала 7779 грн, а зарплата штатного працівника-жінки - 6243 грн.

З 1 січня планується підвищення розміру мінімальної зарплати до 3723 грн. Це на 16,3% більше, ніж у поточному році.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли розмір зарплат чоловіків та жінок в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі