понеділок, 08 червня 2020 21:10

Порівняли кредит на житло та розстрочку: що вигідніше

Порівняли кредит на житло та розстрочку: що вигідніше
Частка банківського кредитування у забудовників, які активно працюють з банками, не перевищує 10%. Фото: pixabay.com

Українці, які беруть розстрочку від забудовника, мають менше прав, ніж позичальники у банку.

"Увійти в розстрочку клієнтові простіше, ніж в кредит. Для цього не треба документів, тільки початковий внесок. Але клієнт не стає власником квартири. Тому можуть бути проблеми з подальшим оформленням нерухомості. Він стане власником, тільки коли повністю розплатиться за житло", – пояснює банкір Олена Дмітрієва, пише finclub.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іпотека: як змінилися умови кредитування за час карантину

Водночас забудовник не отримує всі кошти одразу. А тому з меншою швидкістю будуватиме, ніж з банківським кредитом.

"Водночас частка банківського кредитування у забудовників, які активно працюють з банками, не перевищує 10%. Тому розстрочка ринку потрібна. Потрібно знижувати ставку кредитування. Тоді розстрочка автоматично переросте в банківські кредити", – каже Дмітрієва.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня пообіцяв запустити іпотечне кредитування під 10% річних. За його словами, брати доступні кредити на житло можна буде найближчим часом. Водночас деякі банки уже пропонують іпотечні кредити під 10% річних.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли кредит на житло та розстрочку: що вигідніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі