понеділок, 29 червня 2020 21:10

Попит на кредитні картки зріс: банкіри пояснили чому

Попит на кредитні картки зріс: банкіри пояснили чому
Споживчі кредити українці готові брати тільки на короткі терміни. Фото: pixabay.com

Українці почали активніше оформляти кредитні картки. Раніше були більш популярними готівкові позики.

"Зараз просто феномен за кредитними картками. Дуже виріс попит. Картки якісному клієнту дозволяють використовувати їх собі на благо. А відсотки, які заробляє банк за кредитними картками, завжди були нижчими, ніж у кредитах готівкою", – пояснив банкір Андрій Прусов під час круглого столу на тему "Споживкредити на карантині: що, почому і кому".

Споживчі кредити українці готові брати тільки на короткі терміни. Половина ринку - це кредити до одного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців скористалися кредитними канікулами під час карантину

Банкіри прогнозують, що економічна невизначеність призведе до падіння ринку споживчого кредитування, оскільки потенційних позичальників стає менше. А фінустанови дедалі жорсткіше відбирають клієнтів. Кількість клієнтів, які звернуться за кредитами, може знизитися на 30%.

Національний банк зменшив облікову ставку з 8 до 6%. Це найнижчий рівень за історію незалежної України. У березні 2019-го вона становила 18% річних. Облікова ставка визначає вартість грошей у країні. Впливає на умови кредитування. Що менша вона, то більші можливості у банків знижувати відсотки за кредитами.

Зараз ви читаєте новину «Попит на кредитні картки зріс: банкіри пояснили чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі