вівторок, 27 жовтня 2020 16:56

Понад 50 тис. осіб зареєструвалися підприємцями онлайн

Понад 50 тис. осіб зареєструвалися підприємцями онлайн
У жовтні міністерство запустило онлайн-реєстрацію ТОВ. Фото: pixabay.com

Від початку 2020 року понад 50 тис. українців відкрили ФОП онлайн на порталі "Дія". Реєстрація займає не більше 15 хв., повідомили в Міністерстві цифрової трансформації.

"Рік тому тільки 4-6% людей відкривали онлайн ФОПи. На сьогодні це понад 50%", - заявив під час брифінгу міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У жовтні міністерство запустило онлайн-реєстрацію ТОВ і зробила її простішою — із 88 полів у заяві залишилося 46. Зареєструвати бізнес можна, не виходячи з дому: замість 20 год. на оформлення документів до 30 хв. на подання заяви онлайн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у ломбардах та кредитних спілках можна буде скористатись е-паспортом

Крім того, Мінцифри продовжує розвивати "Дія.Бізнес". На платформі доступно 39 видів безкоштовних консультацій.

Міністр наголосив, що в офлайн-центрах "Дія.Бізнес" підприємці можуть безкоштовно отримати послугу консалтингу від спеціалістів-практиків, відвідати освітні заходи, протестувати продукт на спеціальній pop-up зоні, орендувати простір для бізнес-заходів. Перший центр "Дія.Бізнес" працює в Харкові. У листопаді запрацює в Миколаєві. На черзі — на Київщині та в Черкасах.

У листопаді податкова служба планує запустити бот у Telegram і Viber. Він дасть змогу отримувати інформацію про стан розрахунків і сповіщення про необхідність подання звітності, сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «Понад 50 тис. осіб зареєструвалися підприємцями онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі