понеділок, 28 жовтня 2019 10:25

Польща знайшла спосіб, як забезпечити роботою українських медиків

Польща знайшла спосіб, як забезпечити роботою українських медиків
Щоб отримати роботу у лікарні Польщі, українським заробітчанам доведеться здати спеціальний іспит. Відповідний законопроект ще розробляють. Фото: Depositphotos

Медичним працівникам з України буде легше знайти роботу у Польщі. Місцева влада ввела для вітчизняних заробітчан спеціальний іспит.

Так, Польща чекає не тільки на спеціалістів виробничої сфери, а й медичної. Щоб працювати у місцевих лікарням, українцям мають отримати спеціальний дозвіл, повідомляє "Польське радіо".

Відповідний законопроект перебуває на стадії розробки у Міністерстві охорони здоров'я Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії

"Якщо ми цього не зробимо, то це зроблять інші сусідні країни, де медичні установи мають значно більші бюджети", - пояснює голова Польської федерації лікарень Ярослав Федоровський.

Водночас місцеві медпрацівники бояться, що заробітчани забиратимуть їхні робочі місця.

У березні 2020-го у Німеччині запрацює новий міграційний закон. Місцеві роботодавці зможуть працевлаштовувати іноземців з огляду на необхідність. Зараз, насамперед, зобов'язані шукати кадри серед німців.

Зараз ви читаєте новину «Польща знайшла спосіб, як забезпечити роботою українських медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі