Ексклюзиви
субота, 09 березня 2019 21:10

Покупки в інтернеті: експерт порадив, як не натрапити на шахраїв

Покупки в інтернеті: експерт порадив, як не натрапити на шахраїв
Щоб не втратити гроші, купувати треба у перевірених, а краще офіційних магазинах. Фото: Itc

В Україні зросла кількість підробленого та контрабандного товару. В основному ним торгують в інтернет-магазинах, розповів Gazeta.ua Максим Несміянов зі Спілки захисту прав споживачів.

"Люди ведуться на низьку ціну. Якщо мобільний телефон в офіційному магазині продають за 25 тисяч гривень, то в інтернеті його можна придбати за 15. Однак і ризики більші. Якщо телефон має заводський брак, то вам ніхто не поверне гроші чи безкоштовно відремонтує пристрій. Бувають випадки, коли гроші за покупку перерахували, але по факту товар не отримали", - пояснює Максим Несміянов.

Щоб не втратити гроші, купувати треба у перевірених, а краще офіційних магазинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Факти, які потрібно врахувати при виборі будь-якого товару

"Перед тим, як купувати товар в інтернет-магазині, гляньте на їхній сайт. Там, крім номера гарячої лінії та електронної пошти, має бути адреса складу чи магазину. Найкращий варіант - забрати товар зі складу самостійно. Якщо цього зробити не можна, то скоріше за все маєте справу з шахраями. Крім того, куди ви повернете товар, якщо він не підійде вам?", - пояснює експерт.

За його словами, не варто купувати у магазинах, які відмовляються видавати фіскальний чек. Без нього не зможете підтвердити, де і коли купили товар.

Українці бояться купувати в інтернеті дорогі товари. Частіше купують недорогу побутову техніку чи електроніку. Через інтернет українці купують ноутбуки вартістю 6 тис. грн. У класичних магазинах їх купують від 14 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Покупки в інтернеті: експерт порадив, як не натрапити на шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути