четвер, 08 листопада 2018 13:49

Поганий транспорт, якісний мобільний зв'язок — сьогодні святкують День якості

Сьогодні у світі відзначають День якості. Його святкують щороку у другий четвер листопада. Міжнародний день якості 1989-го запровадила Європейська організація якості за підтримки ООН.

Його основна мета - підвищення якості продукції та послуг. Йдеться не лише про безпеку товарів для людини і навколишнього середовища, а й про рівень задоволеності запитів та очікувань споживачів.

Автор: Інформатор
  Мобільний зв'язок за якістю та ціною в Україні кращий, ніж у європейських країнах.
Мобільний зв'язок за якістю та ціною в Україні кращий, ніж у європейських країнах.

В Україні питаннями якості займається Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів. За її даними, торік українці найчастіше скаржилися на якість непродовольчих та продовольчих товарів. Виробники не вказували інформацію про продукцію чи продавали товари з простроченим терміном придатності. Крім того, споживачі зверталися щодо якості житлово-комунальних, фінансових і банківських послуг, товарів, куплених через інтернет.

"В Україні низька якість комунальних, транспортних послуг. Адже там немає конкурентного ринку, а є монополіст. Водночас на високому рівні знаходяться стоматологічні та приватні медичні послуги, мобільний зв'язок. Останній за якістю та ціною кращий, ніж у європейських країнах. Бо в Україні велика конкуренція. У Німеччині зв'язок дуже дорогий, а якість низька. Є багато обмежень. Там ринком керує монополіст", - розповів Gazeta.ua президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Автор: poltava.sq.com.ua
  У маслі молочний жир часто замінюють пальмовою олією. Такий продукт вже не можна називати молочним. Він молоковмісний.
У маслі молочний жир часто замінюють пальмовою олією. Такий продукт вже не можна називати молочним. Він молоковмісний.

2017-го в Україні дослідили майже 8 тис. зразків харчових продуктів. Провели 7,6 тис. позапланових перевірок. Оштрафували на понад 60 тис. грн більше 600 осіб, свідчать дані Державної служби.

"В Україні найчастіше підробляють молочні та м'ясні продукти. Це означає, що до їхнього складу щось додають чи замінюють головні інгредієнти. Наприклад, у молочку домішують соду, щоб продукт був білішим. У маслі молочний жир замінюють пальмовою олією. Такі продукти вже не можна називати молочними. Вони молоковмісні. Виробники часто не зазначають цього на упаковці, щоб не втратити покупців", - говорить директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

Минулого року Україна продала за кордон молочних продуктів на понад $230 тис. 2015-го сума становила $130 тис. На $152 тис. більше експортувала м'яса порівняно з 2015 роком. Збільшилися поставки за кордон меду, яєць. Це свідчить про покращення якості українських продуктів харчування.

Зараз ви читаєте новину «Поганий транспорт, якісний мобільний зв'язок — сьогодні святкують День якості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі