середа, 13 грудня 2017 15:31

Подорожчала традиційна українська страва

Подорожчала традиційна українська страва
Станом на 1 грудня поточного року приготувати борщ коштує 80,2 грн. Фото: RestOn.com.ua

За рік вартість борщу зросла на 40%. Тепер приготувати борщ коштує на 23 грн дорожче, ніж минулого року.

"За середньостатистичними цінами, кілограм свинини з кісткою коштує 98 гривень. Буряк продають по 5,6 гривні за кілограм, а картоплю – по 5,8 гривні. За кілограм капусти доведеться заплатити 4,1 гривні, моркви – 6,4 гривні, а цибулі – 5,2 гривні. Сметана коштує 48 гривень за кілограм", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Станом на 1 грудня поточного року приготувати борщ коштує 80,2 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує приготувати салат "Олів'є"

Експерт додає, що порівняно з 2016 роком морква зросла в ціні на 64%, буряк – на 50%, свинина – на 42%. Сметана подорожчала на 30%, цибуля – на 19%, картопля – на 18%, а капуста – на 14%.

Щоправда, борщ, приготовлений на початку вересня поточного року, коштував 84,2 грн. Тобто за три місяці він став дешевшим на 4 грн.

"Здешевлення борщу відбулось за рахунок зменшення вартості м'яса та деяких овочів", - прокоментував Дорошенко.

За 2017 рік м'ясний холодець подорожчав на 41%. Це на 50 грн більше, ніж було раніше. Станом на 20 листопада 2017 року вартість десяти порцій холодцю обійдеться в 172,3 грн. У листопаді минулого року стільки ж порцій холодцю коштувало 122,6 грн.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчала традиційна українська страва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі