середа, 14 вересня 2016 17:54

Податкові зміни можуть зупинити зростання цін на продукти - голова Аграрної партії

Податкові зміни можуть зупинити зростання цін на продукти - голова Аграрної партії
Віталій Скоцик Фото: agropolit.com

Зупинити зростання цін на продукти харчування можливо, якщо повернути систему оподаткування для аграріїв, яка діяла до 2015 року.

Про це заявив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик 14 вересня на круглому столі в УНІАН.

"Зупинити зростання цін на продукти можливо. Потрібно повернути систему оподаткування, яка діяла до 2015 року. Зараз у результаті прорахунків в економічній політиці зростає дефіцит бюджету. Влада нещадно "доїть" аграрну галузь. Податкове навантаження на гектар оброблюваної землі за останні два роки зросло в 41 раз. "Стрибнула" й собівартість продукції. Чому ж дивуємося, що в магазинах дорожчають продукти?" - сказав він.

Через високі ціни українці не доїдають, говорить Віталій Скоцик: "Раціон громадян далекий від рекомендованих Міністерством охорони здоров'я норм. Рівень споживання м'яса становить 64% від рекомендованого, молока - 55%, риби - 43%, фруктів та ягід - 57% . Це наслідок податкового тиску на вітчизняного виробника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняття мораторію на землю - це грабіж українського народу

Якщо ситуація з податками не зміниться, подальше підвищення цін буде ще болючішим для громадян, переконаний голова Аграрної партії: "Зросте вартість більшості соціальних продуктів. Так, молоко незабаром може коштувати 18 грн за літр, кефір - 21 грн за літр, масло - 40 грн за 250 г. Буханка хліба подорожчає на 2-4 грн. А кілограм свинини і яловичини додасть у ціні 8-15 грн. Для пенсіонерів із доходом у 1 400 грн, з яких половину віддають за комунальні послуги, це означає напівголодне життя".

Зараз ви читаєте новину «Податкові зміни можуть зупинити зростання цін на продукти - голова Аграрної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі