субота, 10 лютого 2018 09:15

Податки треба знизити на два-три роки - експерт

Податки треба знизити на два-три роки - експерт
Економіст Роман Матис: "Бізнес-середовищу від держави потрібні зрозумілі і прозорі правила гри" . Фото: Валерій Шмаков

Важливим чинником для розвитку інвестиційного клімату є здоровий підхід до оподаткування.

Так вважає економіст Роман Матис, керівник управління інвестиційної політики у Львівській обласній державній адміністрації. Про те, що потрібно для залучення інвестицій в Україну, розповів в інтерв'ю Gazeta.ua:

"Бізнес готовий платити податки. Тим паче закордонний інвестор. На знижки у магазинах ідуть не тільки бідні люди. Тут — той самий принцип. Якщо для привернення уваги треба щось послабити на рік-два-три — зробіть це, заохотьте стартувати", - додає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Німець намагався переманити до себе. Запропонував утричі вищу зарплату"

Бізнес-середовищу треба не заважати. Від держави йому потрібні зрозумілі і прозорі правила гри, переконаний Роман Матис.

"Другий момент - зменшення бар'єрів. Системи надання дозволів, погоджень і довідок повинні бути виписані у вигляді єдиного алгоритму, з єдиними бланками, підготованими так, щоб там неможливо було помилитися. Обмін такими документами має відбуватися електронно", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні заперечують: "Податки сьогодні не душать роботодавців"

На думку економіста, всі українські області є привабливими для інвестора.

"Деякі компанії схід країни розглядають з острахом через близькість до зони конфлікту. Але не для всіх це стримувальний фактор. І в тих областях є ресурси, яких не мають західні", - каже він.

Повну версію інтерв'ю із Романом Матисом незабаром читайте на Gazeta.ua.

На розвиток економіки впливають чотири фактори: інвестиції, чистий експорт, споживання і держвидатки. Найголовніший з них – інвестиції. Вони стимулюють створення робочих місць та виробництв. Україні щорічно треба залучати $20 млрд, щоб розвиватися, вважає Анатолій Амелін, директор економічних програм "Українського інституту майбутнього".

Зараз ви читаєте новину «Податки треба знизити на два-три роки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі