понеділок, 26 жовтня 2020 09:33

Податки по-новому: які зміни анонсували у Верховній Раді

Податки по-новому: які зміни анонсували у Верховній Раді
Депутати пропонують реформувати податок на нерухоме майно. Фото: unsplash

Місцеві ради можуть отримати більше повноважень у сфері місцевого оподаткування і спростити адміністрування.

Відповідний законопроєкт про реформу місцевого оподаткування підготували та обговорюють в парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, пише "Сьогодні".

Депутати пропонують реформувати податок на нерухоме майно та розраховувати його, виходячи з вартості, а не з метражу. За словами глави комітету Данила Гетманцева, це відповідає європейській практиці. Також пропонується реформа туристичного збору. Однак подробиць депутат не розкрив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Девальвація гривні, дефіцит робочої сили: назвали найбільші страхи підприємців

Гетманцев відзначив, що хоче, аби місцеві ради приєдналися до дискусії щодо цього законопроєкту. З його слів, це необхідно для написання документа, який був би прийнятний для розвитку місцевого самоврядування і для наповнення його необхідними фінансами.

В Україні триває підготовка до податкової реформі, яку планували провести 2020 року. Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що нове податкове законодавство почне діяти в 2021 році. Потім стало відомо, що у Верховній Раді суттєвих змін не планують до 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Податки по-новому: які зміни анонсували у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі