середа, 27 квітня 2011 22:37

Платити за газ більше, ніж європейці, Україна не повинна - Тігіпко

Платити за газ більше, ніж європейці, Україна не повинна - Тігіпко

Віце-прем'єр-міністр - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає неприпустимим постачання російського газу в Україну за ціною, яка перевищує середньоєвропейську, в той час як рівень добробуту громадян України залишається нижчим, ніж у європейських державах. Про це Тігіпко заявив сьогодні під час брифінгу в Кабінеті Міністрів.

Як повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна", Тігіпко зазначив, що харківські газові домовленості дозволили знизити ціну на газ на 100 доларів за тисячу кубометрів, однак це відбулося при зростанні світових цін на газ, і тепер в переговорах з Росією потрібно послідовно продовжувати домагатися перегляду формули ціни газу для України.

"Платити за газ більше, ніж європейці, Україна не повинна", - вважає віце-прем'єр.

За його словами, "харківські угоди" не поставили крапку в переговорах про ціну палива.

"Сказати, що ми задоволені і "харківські угоди" поставили крапку на проблемі так званого формульного визначення ціни на газ між Росією та Україною, я не можу", - зазначив Тігіпко.

На думку віце-прем'єра, необхідно продовжити перегляд формули формування ціни на газ для України.

"Для вирішення цього питання обидві сторони повинні піти на компроміс", - вважає Тігіпко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер вважає намір переглянути або навіть скасувати у судовому порядку російсько-українські газові угоди "абсолютно неконструктивною та безперспективним".

Зараз ви читаєте новину «Платити за газ більше, ніж європейці, Україна не повинна - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі