пʼятниця, 04 січня 2019 10:53

"Північний потік-2" вбиває Україну - міністр закордонних справ Польщі

"Північний потік-2" вбиває Україну - міністр закордонних справ Польщі
"Північний потік–2" – другий газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Фото: 5 канал

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч заявив, що російський "Північний потік-2" вбиває Україну.

"Якщо транзит російського газу через Україну припиниться, Україна не тільки втратить значні доходи, але, перш за все, гарантію захисту від подальшої російської агресії", - говорить Яцек Чапутовіч, пише Handelsblatt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр економіки Німеччини підтримує Північний потік-2

Він закликав Європейський Союз і НАТО до рішучих дій щодо РФ. Зазначив, що будівництво газопроводу руйнує ефект санкцій.

"Північний потік–2" – другий газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд куб. м газу в рік. Вартість проекту – €9,5 млрд, його навпіл фінансують російський Газпром і 5 європейських компаній."Північний потік–2" введуть в експлуатацію до кінця 2019-го.

Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважає "Північний потік–2" загрозою для енергетичної безпеки Європи. Проти його будівництва також виступають США. 11 грудня стало відомо, що у Конгресі США прийняли резолюцію проти "Північного потоку – 2". 12 грудня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій критикує будівництво газопроводу.

Зараз ви читаєте новину «"Північний потік-2" вбиває Україну - міністр закордонних справ Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі