четвер, 20 грудня 2012 15:49

Після апокаліпсису найбільше цінуватимуть професії медика та охоронця - дослідження

Після апокаліпсису найбільше цінуватимуть професії медика та охоронця - дослідження
Фото: joyreactor.cc

Перелік найзатребуваніших вакансій після апокаліпсису склали у компанії працевлаштування HeadHunter .

Про те, що кінець світу настане 21 грудня 2012 року згідно з календарем народу майя, вірять 3 % киян, кажуть у Київському міжнародному інституті соціології.

"Соціальні мережі, блоги та преса майорять статтями на тему кінця світу. А версії ймовірного апокаліпсису часто перевершують найсміливіші вигадки голлівудських режисерів. Тому ми зробили дослідження найпотрібніших професій після кінця світу", - сказала менеджер зі зв'язків із громадськістю компанії HeadHunter Наталія Маціпура.

За її словами, охоронці знадобляться для державних і приватних підприємств. Під час апокаліпсису можливі землетруси, енергетичні катаклізми, масова паніка. Через це буде багато крадіжок.

"Зараз можна знайти ряд пропозицій про роботу для начальників відділу охорони, рядових охоронців, директорів охоронних агенцій або навіть міліціонерів у полку спеціального призначення на державній службі. Вакансії пропонують у Києві та інших областях. Вимоги - служба в армії або робота в МВС, досвід роботи на відповідній посаді", - зазначила Маціпура

Професія медика теж буде затребуваною, вважає експерт. Після апокаліпсису буде багато поранених та інвалідів, не вистачатиме медсестер, санітарів і лікарів.

"Вигідною посадою буде завгосп. Він відповідатиме за продовольчі та непродовольчі запаси на базах. Досвід керівництва та складської роботи допоможе влаштуватися начальником складу продовольчих продуктів, уміння продавати допоможе стати менеджером з продажів продуктів харчування, знання асортименту - закупівельником-товароводом, а просто бажання попрацювати та фізична сила допоможуть стати вантажником на продуктовій базі", - зазначила Маціпура.

Якщо на нас і правда чекає крах цивілізації, то запаси продуктів на складах рано чи пізно закінчаться. Забезпечувати їжу в таких умовах - завдання агросектору, і робота там актуальна завжди.

"Підвищеною затребуваністю користуватимуться агрономи, керівники сільських господарств та збиральники врожаю. В останніх є шанс пережити глобальних катаклізм у одній з розвинутих європейських країн, наприклад, у Фінляндії. Правда, в постапокаліптичному світі врожаї доведеться вирощувати уже в нових, змінених умовах", - зауважила Маціпура.

Одна з версій апокаліпсису передбачає перебої з енергопостачанням, прогнозують нестабільну роботу електростанцій, знеструмлення багатьох сіл і міст.

"У цьому разі й так затребувані спеціалісти з енергоменеджменту та менеджери з енергоресурсів стануть ще затребуванішими на будь-якому великому підприємстві. Вони допоможуть підприємствам працювати у максимально економному та оптимальному режимі, навіть за регулярних перебоїв з електрикою", - підсумувала Маціпура.

Зараз ви читаєте новину «Після апокаліпсису найбільше цінуватимуть професії медика та охоронця - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі