понеділок, 26 лютого 2007 11:30

Пінчук збудує завод за $600 мільйонів

Компанія "Інтерпайп" та італійська компанія "Danieli" підписали договір про будівництво сталеплавильного комплексу в Дніпропетровську. Підписання договору відбулося сьогодні в Кабінеті міністрів України.

Засновник групи "Інтерпайп" Віктор Пінчук повідомив, що загальна вартість проекту близько $600 млн. Будівництво сталеплавильного комплексу буде завершене через 2 роки і 2 місяці.

"Джерелом фінансування даного проекту здебільшого є кошти компанії "Інтерпайп". Також додатково планується залучити синдикований кредит одного із зарубіжних банків", - зазначив Пінчук.

Він також повідомив, що потужності нового підприємства дозволять виробляти 1,3 млн тонн на рік високоякісної заготовки для трубних і колісних підприємств групи "Інтерпайп".

Як зазначив міністр економіки України Володимир Макуха, котрий брав участь у церемонії підписання документа, реалізація цього проекту дасть змогу зменшити використання природного газу у виробничих потужностях компанії "Інтерпайп" у 8,5 разів, зменшити шкідливі викиди в довкілля у 2,5-10 разів.

У церемонії підписання документа також взяли участь заступник міністра зовнішньої торгівлі Італії Мілос Будін і президент компанії "Danieli" Джан Петро Бенедітті, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук збудує завод за $600 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі