четвер, 06 травня 2021 14:13

Під виглядом "річного тарифу" влада знову підвищила ціну на газ - Палиця

Під виглядом "річного тарифу" влада знову підвищила ціну на газ - Палиця

Під виглядом "річного тарифу" від постачальників влада збільшила ціни на газ для населення в середньому до 10 грн за один кубометр.

Якщо уряд не встановить економічно обґрунтовані тарифи, то вже восени це призведе до боргового колапсу ЖКГ і поставить під загрозу опалювальний сезон.

Про це заявив народний депутат і лідер Партії "За майбутнє" Ігор Палиця.

"На початку року ціна на газ також різко зросла до 9–10 грн. Тоді уряд був вимушений терміново в ручному режимі зафіксувати тариф на рівні 6,99 грн до кінця березня.

Наша депутатська група попереджала, що це відтермінування не вирішує головної проблеми. Більшість українців не може оплачувати комунальні послуги за такими необґрунтовано високими тарифами.

Ми запропонували ефективні кроки, які дозволять знизити ціну на газ до 60%. Адже на сьогодні вона штучно завищена. Тоді влада до нас не дослухалася. Тепер про це говорить новий голова Нафтогазу", — написав Палиця.

За його словами, в Україні необхідно терміново створити цивілізований ринок газу, щоб ціна регулювалася ринковими інструментами, а не монополістом чи урядом.

Нагадаємо: окрім встановлення економічно обґрунтованого тарифу на газ, депутатська група "Партія "За майбутнє" у Верховній Раді пропонувала запровадити мораторій на підвищення тарифів на газ та електроенергію мінімум на один рік, розширити програму субсидій і спростити порядок їхнього отримання громадянами, а також збільшити видобуток українського газу.

Зараз ви читаєте новину «Під виглядом "річного тарифу" влада знову підвищила ціну на газ - Палиця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі