четвер, 07 червня 2007 17:51

Pepsi купила український сік Sandora за $500 млн

Pepsi купила український сік Sandora за $500 млн

Компанії Пепсі Америкас і PepsiCo оголосили про сумісну покупку 80 відсотків найбільшого на Україні виробника соків Sandora. Сума операції склала 542 мільйони доларів і борги компанії.

Передбачається, що операція буде закрита в третьому кварталі 2007 року. Американська компанія оголосила, що за допомогою покупки розраховує влаштуватися на українському ринку. Минулого року Pepsi придбала також завод в Румунії.

Серед претендентів на Sandora був і головний конкурент PepsiCo на світових ринках - компанія Coca-Cola.

Провідні виробники безалкогольних напоїв останнім часом активно скуповують активи на ринках, що розвиваються, або в незвичайних для них сегментах. Нещодавно Coca-Cola погодилася заплатити 4,1 мільярда доларів за компанію Energy Brands. Крім того, в лютому компанія викупила виробника енергетичних і вітамінних напоїв і холодного чаю Fuze Beverage. Вона також намагалася придбати мексиканський концерн по виробництву соків Jugos del Valle, але мексиканський уряд операцію заблокував. У 2005 році Coca-Cola придбала російську компанію "Мултон", повідомляє The Wall Street Journal.

Зараз ви читаєте новину «Pepsi купила український сік Sandora за $500 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі