пʼятниця, 01 червня 2018 15:43

Пеня за борги з комунальних, подорожчання води - яких змін слід чекати українцям від сьогодні

Пеня за борги з комунальних, подорожчання води - яких змін слід чекати українцям від сьогодні
Для перевезення тварин за кордон доведеться брати санітарно- ветеринарний паспорт нового зразка.Фото:imgclf.112.ua

Із 1 червня для жителів столиці подорожчає холодна вода. Зараз 1 куб. м холодної води для жителів столичних багатоповерхівок обходиться в 15,49 грн. У червні ціна зросте більш ніж на гривню - до 16,7 грн/куб. м.

З 10 червня має набути чинності новий закон "Про житлово-комунальні послуги", згідно з яким суттєво зростає відповідальність українців за непогашену заборгованість за комунальними платежами.

Закон передбачає нарахування пені за кожний день прострочення оплати, обмеження і навіть припинення надання послуг.

До 15 червня дітей, які плануют іти до 1 класу, зарахують до відповідних шкіл. Правила зарахування змінилися з цього року. Батьки мали подати документи до 31 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місяць розпочався зі здешевшання долара

З 1 червня зарахують дітей, які подали документи за місцем проживання. З 5 по 10 червня методом жеребкування заповнять вільні місця тими дітьми, які живуть в інших районах і не відносяться до даних шкіл.

Дозвіл на проживання в Україні видаватимуть в формі ID-карти. Уряд затвердив новий зразок бланка дозволу на проживання та порядок його оформлення і видачі. При цьому дозвіл на проживання, який не містить безконтактного електронного носія, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 червня 2018 року, діє протягом терміну, на який він був виданий.

Для перевезення тварин за кордон доведеться брати санітарно-ветеринарний паспорт нового зразка. Такий документ можна зробити лише в державних ветклініках. Його ціна буде від 51,29 гривні.

В лікарнях почнут діяти нові правила медреформи. Тепер аналізи на загальний холестерин, глюкозу крові, загальний аналіз сечі, тест на ВІЛ, вірусні гепатити та вагітність можна буде робити безкоштовно без будь- яких благодійних внесків.

Наприкінці червня українців чекають довгі вихідні з четверга 28 червня до неділі 1 липня. Робочий день за 29 червня перенесуть на суботу 23 червня, а середу 27 червня зроблять скороченою.

З 1 червня українці зможуть отримувати пенсії, грошову допомогу та зарплату (бюджетники) не тільки у державних банках.

Переможцями конкурсу Мінфіну стали 34 фінансові установи: "Акордбанк", "Альфа-Банк", "Банк Альянс", "Банк Восток", "Східно-Український Банк "Грант", "Банк інвестицій та заощаджень", "Банк Кредит Дніпро", "Львів", "Південний", "Ідея банк", "Індустріалбанк", "Комерційний індустріальний банк", "Конкорд", "Креді Агріколь Банк", "Кредобанк", "Кристалбанк", "Мегабанк", "Мотор-Банк", "МТБ Банк", "ОТП Банк", "Ощадбанк", "МКБ", "Полтава-банк", "ПриватБанк", "Перший український міжнародний банк", "Радабанк", "Райффайзен Банк Аваль", "Скай-банк", "Укргазбанк", "Укрексімбанк", "УкрСиббанк", "Укрсоцбанк", "Універсал Банк" і "Юнекс Банк".

Кабінет міністрів продовжив до 1 серпня спеціальні зобов'язання для Нафтогазу. Термін дії постанови закінчувався 1 червня. Уряд переніс підвищення тарифів на газ на два місяці.

Якби Кабмін не продовжив відповідну постанову, ціни на газ потрібно було переглядати знову. Адже набрала б чинності постанова від 22 березня 2017 року. У методиці, яка запропонована в ній, не враховується вартість закупівель газу з-за кордону. Крім того, формула перегляду тарифу ще не готова.

В МВФ наголосили, що ціна на газ для населення повинна дорівнювати ціні для імпортерів, тобто 10 грн.

Зараз ви читаєте новину «Пеня за борги з комунальних, подорожчання води - яких змін слід чекати українцям від сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі