четвер, 15 серпня 2019 11:54

Пенсія по-новому: хто вийде на заслужений відпочинок пізніше

Пенсія по-новому: хто вийде на заслужений відпочинок пізніше
Кабмін скоротив список спеціалістів, які можуть виходити на пенсію в 50 років. Фото: Уніан

Українці змушені будуть виходити на пенсію пізніше. Кабмін скоротив перелік професій, які дають у 50 років право на пенсію для жінок зі стажем 20, чоловіків - 25 років.

Відповідне рішення прийняли 14 серпня. З переліку спеціальностей виключили верхових доменних печей, машиністів тельферів, зайнятих на "гарячих" ділянках робіт, укладальників прокату, передає Обозреватель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали банки, де українці отримують пенсію

Пенсійний вік для жінок поступово підвищують із 2011-го. Щорічно він зростає на 6 місяців. До 2021-го становитиме 60 років. Але час виходу на пенсію залежить від дати народження людини. 2019-го пенсію в 59 років зможуть отримувати ті, хто народився не пізніше 30 вересня 1960 року.

Чоловіки, які не мають необхідного стажу, можуть вийти на пенсію в 63 чи 65 років. Для них пенсійний вік збільшуватимуть включно до 2028-го.

Конституційний суд скасував мінімальний вік для нарахування пенсії за вислугу років. Неконституційним визнали відповідне положення статті закону "Про пенсійне забезпечення", повідомила прес-служба суду 5 червня. До рішення суду працівники льотного і льотно-випробного складу на пенсію виходили у 50 років. Працівники освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та артисти - 55 років.

Зараз ви читаєте новину «Пенсія по-новому: хто вийде на заслужений відпочинок пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі