четвер, 30 березня 2017 09:30

Павло Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від громадянства України

Павло Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від громадянства України
Меценат і засновник девелоперської компанії MosCityGroup Павло Фукс каже, що отримав російський паспорт бо довгий час працював у Росії

"Я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства. Всі бізнесмени, які займаються проектом меморіального центру "Бабин Яр", родом з України".

Про це заявив український меценат і засновник девелоперської компанії MosCityGroup в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Ми всі родом з України. Я народився і виріс у Харкові. Так вийшло, що потім довелося переїхати працювати в іншу країну, але наше коріння тут. Тому ми беремо участь у житті України. З 2000 року я намагаюся допомагати рідному місту: брав участь у реставрації Харківської обласної філармонії, побудував у Харкові храм, поставив пам'ятник міфічному засновнику міста козаку Харьку", – заявив Павло Фукс.

Відповідаючи на запитання про громадянство РФ і України, Фукс сказав: "Так. Оскільки я довгий час працював у Росії, отримав російський паспорт. Раніше це не було бар'єром. Як я вже говорив, я народився в Україні і ніколи не відмовлявся від українського громадянства", - повідомив бізнесмен.

Крім Павла Фукса в опікунську раду фонду "Бабин Яр" увійшли бізнесмен Віктор Пінчук, мер Києва Віталій Кличко, акціонери "Альфа-груп" Михайло Фрідман і Герман Хан. Сам проект меморіального комплексу оцінюють у $50-100 млн. Завершити його планують до 2021 року – до 80-річчя трагедії у Бабиному Яру.

Щодо своєї роботи у РФ, Фукс заявив, що займався там девелоперським бізнесом і банківською сферою, а тепер продовжить працювати в Україні. "Я побудував у Росії велику кількість об'єктів нерухомості і торгових площ. Але займався не тільки девелоперським бізнесом. З 2010 року я був мажоритарним акціонером Совкомбанку. Протягом п'яти років прибуток і капітал банку збільшилися в 10 разів, а в рейтингу банків він піднявся з 98-го на 19-те місце. Совкомбанк входив у топ-5 за прибутком на капітал", - підсумував Фукс.

Зараз ви читаєте новину «Павло Фукс заявив, що ніколи не відмовлявся від громадянства України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі