середа, 11 вересня 2019 19:53

Опубліковані фрагменти договору "Центренерго" з постачальниками вугілля з "копанок"

  Новий договір уклали з компанією "Сантрейд Компані". Фото: Prm
Новий договір уклали з компанією "Сантрейд Компані". Фото: Prm

Державне ПАТ "Центренерго" після скандалу з фірмою "Нафта Форс" вирішила замінити постачальника вугілля. За даними джерела редакції 368.media в Міненерго, новий договір уклали з компанією "Сантрейд Компані" (код ЄДРПОУ 40936950). Фрагменти договору видання опублікувало на своєму сайті.

Про це повідомляє "Апостроф".

Згідно з опублікованими даними, угоду від "Центренерго" 3 вересня підписав перший заступник директора Ярослав Громко. Договір являє собою відкриту угоду на поставку вугілля певних марок до кінця 2019 року.

Джерело видання запевнив, що зроблено це для того, щоб відійти від скандалу з "Нафта Форс".

Адреса реєстрації фірми знаходиться в місті Вишневе на вул. Чорновола, 1. Статутний капітал підприємства - 300 тис. гривень. Директором і засновником одночасно є уродженець Краснодона Луганської області Іван Лисицький.

За даними видання, він уже потрапляв у поле зору правоохоронців. Зокрема, згідно з відкритими реєстрами, Лисицький очолював краматорське ТОВ "Енергокойлінвест" з капіталом в ті ж 300 тис. гривень. Через кілька днів після реєстрації в 2014 році компанія відразу виграла тендер з постачання запчастин для ПАТ "Лисичанськвугілля" на 21 млн гривень. Уже через рік фірма стала банкрутом.

Видання зазначає, що, як свідчить кримінальне провадження, розпочате на підставі даних Держслужби фінансового моніторингу, фірма "Енергокойлінвест" брала участь в схемі з відмивання і переведення в готівку грошей, а реальної господарської діяльності не вела.

"Нове підприємство, яке очолив Лисицький, теж потрапило в кримінальне провадження. На цей раз - профільне. У листопаді 2016 року прокуратура почала розслідувати корупцію в Державній кримінально-виконавчій інспекції. Йшлося про закупівлі вугілля у компанії "Валекта". Останню викрили в поставках неякісного вугілля. Виявилося, що "Валекта" займалася скупкою сировини через мережу інших підприємств безпосередньо у ДП "Селідоввугілля", - пише видання.

"СБУ знайшло більше інформації. Оперативники з'ясували, що гроші, які "Валекта" отримує від чиновників, переводяться на рахунки ряду фірм, в тому числі "Сантрейд Компані". Всі вони закуповують вугілля в "копанках", а в документах вказують, що придбали його у інших підприємств", - йдеться в матеріалі.

"Ми бачимо тут стару налагоджену схему, яка вже працює в "Центренерго" з фірмою "Нафта Форс". Знову "копанки", знову підставні компанії, але на цей раз легенда інша - вугілля нібито імпортне", - зазначають журналісти.

 
 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кабмін відмовився погоджувати Володимира Потапенко на посаді гендиректора ПАТ "Центренерго".

Зараз ви читаєте новину «Опубліковані фрагменти договору "Центренерго" з постачальниками вугілля з "копанок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі