четвер, 12 серпня 2021 16:10

Опалювальний сезон в Україні під загрозою: пояснили причини

Кілька мерів міст України повідомили про можливий зрив опалювального сезону. Причиною назвали брак грошей і борги українців.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  У Полтавській, Харківській, Миколаївській, Чернівецькій та Черкаській областях опалювальний сезон опинився під загрозою зриву через заборгованість населення
У Полтавській, Харківській, Миколаївській, Чернівецькій та Черкаській областях опалювальний сезон опинився під загрозою зриву через заборгованість населення

У двох містах Львівської області тепломережі не підготовлені до опалювального сезону, пише Слово і діло.

У Чернігові через нерентабельність виробництва електроенергії зупинили теплоелектроцентраль. З цієї ж причини може зупинитися також ТЕЦ у Чернівцях.

У Полтавській, Харківській, Миколаївській, Чернівецькій і Черкаській областях опалювальний сезон під загрозою зриву через заборгованість населення. У Дніпропетровській області триває судовий процес між ГК "Нафтогаз України" і КП "Жовтоводськтепломережа".

У Луцьку й Житомирі повідомляли, що проблема утворилася через подорожчання енергоносіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тепловиробників закликали підписати договори з Нафтогазом

"За нашими підрахунками, коштів у ТКЕ вистачить до листопада, щоб оплатити спожитий газ у жовтні й авансові платежі за листопад. Уже в листопаді опалювальний сезон для більшості українських міст завершиться. ТКЕ без засобів на енергоносії. Це колапс", – заявив мер Славутича Юрій Фомічев.

Уряд частково знизить тарифи на електроенергію для українців. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

З 1 жовтня тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менш ніж 250 кВт-год, знизять до 1,44 грн/кВт із нинішніх 1,68 грн/кВт.

Водночас для тих українських родин, які споживають понад 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін.

Зараз ви читаєте новину «Опалювальний сезон в Україні під загрозою: пояснили причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі